donderdag 27 december 2012

Dag 5 de trapkast

op de foto ziet het er zelfs nog erger
uit :( 
Meestal moet ik de trapkast meerdere keren per jaar een uitruimbeurt geven. Dan is alles zo ongelovelijk troeperig en volgestouwd dat ik er niets meer kan vinden of erger.  Dat alles er zo uit komt vallen als ik de deur opendoe en dat de stofzuiger er niet eens meer in past en op de gang staat te ruimte innemen.  Vet vervelend vind ik dat. Vooral , omdat niet ik degene ben die er zo'n bende van maakt in die trapkast. Ik heb twee heerlijke kinders die graag rommelen. Vooral in kasten en heel graag ook in die kast. Daar staan nml ook de schoenen en de handschoenen en de stofzuiger en de bezem en de geweren van zoon en de tennisrackets en de tassen en alles wat nergens anders een plekje heeft maar wat ik niet wil zien.  Een hele boel rotzooi dus.

Dit zie je dus als je bij ons binnenloopt
Maaaaaaar eigenlijk wil ik die kast gaan gebruiken als voorraad kast. In deze trapkast is het nml heel erg koud en luchtgekoeld. Een echte koele kast dus. Jammer genoeg zit er geen keldergedeelte bij maar oke, daar kan ik mee leven.  Waarschijnlijk is dat bij de renovatie dichtgestort. Toch zou het nog aardig wat voorraad kunnen bergen, ware het niet dat ik schoenen en andere rommel erin bewaar. En dat moet nu maar eens over wezen. Ik wil de voorhal gaan gebruiken voor de schoenen en jassen en tassen enzovoorts, en dan de trapkast schoonmaken en indelen om daar een voorraadkast te maken waar ook de schoonmaakspulletjes een plek kunnen hebben. Zoals de stofzuiger en de mop enzo.
Dat is best een klus dus, doe ik niet even in een dag. Eerst moet het halletje gereed gemaakt worden voor de jassen/tassen/schoenen/sjaals/wanten. Dan moet ik uitzoeken, wat blijft en wat mag weg enz. Dan mag ik het op gaan ruimen en dan komt daarna pas de kast.
Ik heb nog wel even te gaan dus......en ik wil het af hebben voor het nieuwe jaar.....dat is dus 4 dagen. Moet lukken toch?


donderdag 20 december 2012

Dag 4....weg-geef-jaar

broodtrommel vol geoogste zaadjes....
Eigenlijk geen echte opruimdag, meer een overdenkdag tijden het gutsen. En laat ik nu eens bedenken dat ik een weg-geef-jaar aan het opruimproject ga plakken.
Ja dat dacht ik dus!
Nadat ik die hele tas vol boeken opruimde en toen ik in de keukenkastjes mijn bij elkaar verzamelde zakken vol met zaadjes tegenkwam zat ik er best wel mee in mijn maag. Weggooien is zonde en verkopen...jah kan wel hoor, alleen is niet alles verkoop waardig. Bovendien is weggeven zoveel leuker. Dus stuur ik die lieve mevrouw van wie ik een jurkje heb gekocht en die de verzendkosten op zich nam(dus niets verdiende) nu een mooi kaartje en een zakje zaadjes van verschillende bloemetjes. Alvast voor het voorjaar. De tijd gaat zo snel, voor je het weet is het al zover.
Dan ga ik  de komende tijd de zaadjes uitzoeken en labelen om ze vervolgens weg te geven, als ik ze zelf allemaal moet gaan zaaien heb ik een oerwoud aan bloemen en planten en kruiden in de tuin staan. Geen strak plan nee. Dussssss
Als u interesse heeft in bijvoorbeeld goudsblommetjes, bieslook, venkel, margrietjes, klaproosjes oranje en rood, papaver, chrysantjes, campanula's, paardebloemen enz, roept u maar....misschien staan er in de zomer ook wel van die mooie planten te bloeien in uw tuin :)

ze zitten zelfs in koffiefilters ;)

dinsdag 18 december 2012

Nog steeds op dag 3....

Ineens hebben de kinderen door dat ik aan het opruimen bent en willen ze zelf ook van alles doen.....
Zoon is verhuisd,
van de kleine kamer weer terug naar zijn zolderkamer.
Zolderkamer was speelplek van de meiden, en nu wou hij terug. Dat ging niet zonder slag of stoot natuurlijk. Eerst boos worden (sociale vaardigheden van deze pddnosser zijn nog niet zo best ontwikkeld ;) Ze hadden het namelijk nog steeds niet opgeruimd en toen ineens vereende krachten om alles over te zetten. Dochter wou ook gelijk maar verhuizen in haar eigen kamer en zo waren we dus een hele avond bezig met troep verschuiven en verplaatsen. OOOOOOO en wat voor een troep, echt....nu pas zagen ze hoe erg het was in hun kamer.
Dochter schrok zo dat ze de bult zag die uit de hoeken en gaten en onder het bed vandaan kwam dat ze me plechtig beloofde alles op te ruimen maar vooral heel veel weg te doen. Ik hoop heel hard dat ze die belofte waar gaat maken. Vriendin gooide er nog een wijze les voor dochter achteraan. Dat als je kamer zo'n troep is dat het in je hoofd ook zo'n troep is.
"Ben ik daarom zo druk?"vroeg dochter aan haar.
Ja dus!
Wow....en ik hoefde niks te zeggen.
Hoe vaak ik het ook al gezegd heb.
Het gaat helemaal goed komen met haar.....

zo zag het er dus uit na de verhuizing......
 

maandag 17 december 2012

Dag 3: leeg aanrecht

De droom van mij, al jaren, een leeg aanrecht.
Op de een of andere manier moet je bij mij altijd ruimte maken om eten te kunnen bereiden. Het staat altijd vol. Vooral de rechterkant is geen doorkomen aan. bij gebrek aan een vuilnisemmer staat daar het vuil opgestapeld om naar de grijze bak gebracht te worden. En dat is vaak best veel op een dag. Ongelooflijk hoeveel afval je toch hebt, en dat terwijl ik niet eens veel koop, maar alles zit drie dubbel verpakt, om gek van te worden.(vuilnisemmertje staat op verlanglijstje dus)
Dan heb ik ook nog eens zo'n "handig"aanrecht met wel twee spoelbakken. Dus twee kleine stukjes om andere dingen op te doen. Links is dan de plek naast het fornuis. Die staat ook meestal vol.
Nu had ik al de routine om meteen tijdens het koken al de rotzooi op te ruimen, zodat het "leeg" werd. Maar sapcentrifuge, suikerpot en bieslookplant nemen natuurlijk net iets teveel ruimte, plus de afwassponsjes en de afwasmiddel en het vaatdoekje natuurlijk......de kinders doen ook een duit in het zakje natuurlijk en zo staat het aanrecht vaker dan vaak gewoon vol. Met in de ene bak vuile vaat en in de andere de schone die droogdruipt......pfffff

Nou ik kan u allen vertellen, met enige trots en grote blijdschap, dat dat aanrecht vandaag echt helemaal leeggeruimd is. En ik ben van plan om dat zo te houden!!!!!!!
Ik wil nog op zoek naar een theelichtje, zodat de theepot daarop kan staan en een zeeppompje voor naast de kraan. Die ga ik straks halen, samen met de gummetjes die ik eigenlijk daarstraks al zou halen. Kan mooi in 1 ritje.
Zie hier het resultaat van dit klusje...tadaaaaa



zondag 16 december 2012

Dag 2 : De keukenkastjes.....

lekker leeg kastje ;)
Ik weet het, dag twee is een beetje verlaat, en het is ook nog eens niet datgene wat ik zou doen. Maar alas , ik ben in de tussentijd gewoon met heel kleine dingetjes bezig gegaan en laat nu even het resultaat zien van mijn keukenkastjes-opruim-zin.

Ik kom uit een nest van poetsers!
Je ziet het niet aan mijn huis af, dat niet. Ergens onderweg naar volwassen worden, is er iets misgegaan met mijn poetsgenen. Niet dat ik nu een enorme viespeuk ben, maar echt netjes...nah...overal ligt wel wat(of moet ik inmiddels lag zeggen?)
Boelig, zei mijn vader altijd, "het is zo boelig bij jou"
Mijn vader, fervent liefhebben van Jan des Bouvries, hield van minimalisme, leeg, strak, modern, opgeruimd, netjes en blinkend schoon. Hij poetste dat het een lieve lust was,alle ramen blinkend, elke week weer. Mijn moeder was maar wat blij met hem toen zij dagelijks de demente oudjes verzorgde in het verzorgingstehuis.
Zelf kwam ze ook uit een goed poets-nest.Ze had het van haar moeder geleerd. En heeft fervente pogingen gedaan om het mij te leren......
Dat is gelukt hoor, tot op zekere hoogte, toen ik nog jong was had ik zelfs een vaste routine op de dag. Bij het wakker worden gooide ik mijn bed buiten om te luchten en ging zelf de badkamer in om te wassen en aankleden en opmaken. Om daarna het bed, gelucht en geklopt, op te maken. Daarna ontbijten en meteen de afwas doen van dat onbijtje....aanrecht schoon en dan op naar mijn werk. Na het werk sjeesde ik de stofzuiger erdoor en kookte en ging dan eten tv kijken corrigeren lesvoorbereiden en naar bed.
Maar ja, toen had ik geen kinderen.
Die overal spullen neergooiden, en het woord opruimen nog steeds niet willen kennen. Toen waren mijn kastjes gewoon netjes en lagen de spullen daar dus in en niet ernaast of op de grond of op het aanrecht of waar dan ook , behalve in de kast dan. En een troep dat ze maken, echt, on-ge-lo-ve-lijk!

Maar dat is nu wel mooi over he, daar doen we niet meer aan!
Dus vanavond moesten ze hun borden naar de keuken brengen en afwassen en hun spulletjes opruimen alvorens ze naar bed mochten! Zo gaan we dat voortaan doen. Het is een beginnetje, ik weet het, een mooi beginnetje. De tafel is nu leeg...ooooo wat een heerlijk uitzicht!




nog even op zoek naar voorraad doosjes voor de suiker en het zout

 ♥ .¸¸.•´¯`•♥•´¯`•.¸¸. ♥

vrijdag 14 december 2012

Dag 1

14 december 2012

Een project dus,
elke dag een kastje? Nou ja bijna dan, ik weet niet of het elke dag gaat lukken maar ik ga mijn best doen! Dapper graaf ik mezelf een weg naar een opgeruimd leven ;)

Gisteren het dressoir gedaan, ik heb toen geen foto's van voor gemaakt, alleen van een beetje rommel op de grond. ( zie boven) Het was nog niks van wat er lag voor ik begon met sorteren.
Wat zien we hier;
opladers, smurfensnot (!), babyfoon, dvd's, oud papier, blikje knikkers, zakje theelichtjes, zaklampje, kaartjes, boekjes, losse knikkers, laatje van kastje van dochter met stiekjes en speldjes, een leeg doosje, een stukje zwaar gekreukt naaipatronen-papier en een snipper behang(?)
Ja.....
De boeken en de mandjes met katoentjes/wolletjes enz en de manden met glozzies stonden op de bank en daar lagen ook de boeken die weg mogen. Dat laatste was een tas vol, zo'n grote extra stevige boodschappentas.
Als je nu denkt dat de kast leeg is geworden....nou nee, want de boeken van de vensterbank en die op de kast stonden staan er nu in. Wel ongeveer netjes, toen ik voor het laatst keek.

Eerlijk is eerlijk, het zou nog netter kunnen,maar ik ben tevreden ;)
♥ .¸¸.•´¯`•♥•´¯`•.¸¸.